Zomertijd = buiten schilderen plezier

Het is weer zomertijd en het weer is lekker warm.

Het ideale moment om de ezel naar buiten te brengen in onze prachtige tuin en enkele schilderijen te maken van de schoonheid van de natuur.

Ezel aan onze vijver
Ezel aan onze vijver

We hebben een grote vijver in onze tuin en in deze tijd van het jaar laat die zijn schoonheid zien in al zijn vormen en kleuren. De watervegetatie is op zijn hoogtepunt met een grote verscheidenheid aan vormen en een bijna oneindig scala aan waarden en kleuren. De goudvissen zijn blij en stralend als nooit tevoren. Een hele reeks insecten en andere kleine wezens bewegen in alle richtingen op hun eigen persoonlijke missies.

Met wat vrije tijd bij de hand dus de ideale omstandigheden om een reeks nieuwe werken voor mijn kunstserie Natuur te creƫren.

Waterlelies Wit en Roze
Waterlelies Wit en Roze

Ik heb er een gewoonte van gemaakt om elke dag naar buiten te gaan en een nieuwe aquarel te beginnen van onze vijver en de prachtige waterlelies die erin zitten. We hebben verschillende soorten met prachtige witte en roze bloemen die afsteken tegen een breed palet van gekleurde bladeren.

Waterlelie met gele knop
Waterlelie met gele knop

Buiten schilderen kan soms een uitdaging zijn met de steeds veranderende lichtomstandigheden en mogelijke weersveranderingen en het incidentele bezoek van onze kat ‘Toby’, maar ik vind het zeer de moeite waard en geweldig om de geest te kalmeren en een staat van geluk te vinden.

En het geeft me ook een goed excuus om mijn mooie hoed te dragen :-)

Ik met mijn mooie natuurhoed
Ik met mijn mooie natuurhoed

Ik hoop echt dat er nog veel meer zonnige dagen zullen komen, zodat mijn verzameling natuurwerken kan groeien.

Tot ziens buiten!